Sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-1 koulutusta 1 tuloksesta
Näyttää 1-1 koulutusta 1 tuloksesta
 

Arkkitehtuurin valmennuskurssit -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

arkkitehdin valmennuskurssi

Arkkitehtiosastojen valintakoe

Arkkitehtiosastojen valintakokeessa näkyy arkkitehtikoulutuksen ja arkkitehdin työn kaksijakoisuus: matemaattinen perusosaaminen ja luova suunnitteluosaaminen. Valintakokeessa testataankin molempia taitoja. Yhtäältä pelkkä matemaattinen lahjakkuus ei riitä, toisaalta valintakokeessa ei pärjää pelkällä taiteellisuudellakaan.

Koulutukseen haetaan yhteisvalinnassa eli samalla kokeella voi hakea useampaan hakukohteeseen. Valintakoeprosessi arkkitehtikoulutukseen on kolmiosainen ja jokaisessa kolmessa vaiheessa pyrkijöitä karsitaan. Ensimmäisessä vaiheessa tehdään ennakkotehtäviä, toisessa vaiheessa osallistutaan arkkitehtimatematiikan kokeeseen ja kolmannessa vaiheessa keskitytään hakijoiden piirustus- ja suunnittelutaitojen arviointiin. Jokainen kolmesta osa-alueesta on omalla tavallaan vaativa edellyttäen huolellista valmistautumista.

Sinulta vaaditaan hyvää kuvallista ilmaisukykyä, erinomaista mielikuvitusta, kolmiulotteisuuden syväsuuntaista hahmottamista ja kykyä nähdä osia kokonaisuuksina ja kokonaisuuksia osina.

Onnea pääsykokeisiin valmistatutumiseen!

Vertaile koulutuksia