Sivuston käyttötapa: Mobiili

Valmennuskurssit

Valmennuskurssit

Valmennuskurssit

Valmennuskurssit tarjoavat tehokkaan tavan valmistautua pääsykokeisiin ja kerrata aiemmin oppimaansa, jotta voisi taata parhaan mahdollisen tuloksen pyrkiessään tulevaan opiskelupaikkaan. Kurssien tarkoituksena on tukea ja auttaa opiskelijaa pääsykokeisiin lukemisessa. Valmennuskursseilla jaetaan useimmiten opiskelumateriaali sekä tehtäviä, joiden avulla voi harjoitella tulevaa pääsykoetta varten. Kurssit pitävät usein sisällään lähiopetuksen lisäksi etäopiskelua verkossa.

Valmennuskurssien opetus auttaa valmistautumaan yliopistojen tai korkeakoulujen pääsykokeisiin. Valintakokeiden tarkoituksena on mitata pyrkivien opiskelijoiden opiskeluvalmiuksia sekä kypsyyttä opiskella oppilaitoksessa. Valmistautuminen pääsykokeisiin on aikaa vievää, vaativaa työtä ja valmennuskurssit ovat hyvä vaihtoehto, mikäli kaipaa vielä neuvoja ja opastusta pääsykokeisiin valmistautumisessa.

Valmennuskurssien sisältö

Kursseilla opetellaan vastaus- ja oppimistekniikoita, joista opiskelijoilla tulisi valmennuskurssin jälkeen olla vankka pohja. Tärkeintä ei ole, mitä on oppinut, vaan miten osaa osoittaa oppimansa pääsykokeissa. Kursseilla keskitytäänkin usein laajoihin kokonaisuuksiin ja niiden hahmottamiseen. Valmennuskurssit tarjoavat myös hyvän tilaisuuden vaihtaa ajatuksia muiden yliopistoon tai korkeakouluun pyrkivien kanssa.

Opiskelu valmennuskursseilla

Oman motivaation löytäminen on tärkeää osallistuessa valmennuskurssille. Tärkeää on myös suunnitella opiskelunsa ja varata riittävästi aikaa lukemiseen. Kaikki valmennuskurssit toimivat oman opetussuunnitelmansa mukaan. Yhteistä niillä on kuitenkin, että järjestäjät toivovat oppilaidensa pääsevän sisään toivomaansa opiskelupaikkaan.

Kurssin aikana on usein välikokeita sekä erilaisia testejä, joilla voi seurata oppimisensa kehitystä. On tärkeää tehda annetut tehtävät ja olla tunneilla valppaana kirjaten esimerkiksi muistiinpanoja, jotta saisi valmennuskurssista mahdollisimman paljon irti. Valmennuskursseilla pyritään olemaan jatkuvasti ajan tasalla oppilaitosten pääsykokeista ja niissä tapahtuvista muutoksista, jotta opetus olisi päivitetty vastaamaan senhetkistä tilannetta.

Valmennuskurssien opettajat ovat usein alansa huippuja, joilla on pitkä tausta alalta. Usein opettajat koostuvat asiantuntijoista ja opetettavien alojen ammattilaisista. Toisinaan opettajina saattaa toimia myös alan opiskelijoita, joilla on hyvää kokemusta pääsykokeista sekä niihin valmistautumisesta. Valmennuskursseilla opiskelija saa ainutlaatuista valmennusta pääsykokeisiin ja varmasti vastaukset kaikkiin kysymyksiinsä.

Valmennuskursseille hakeminen

Valmennuskursseille hakeminen tapahtuu usein kursseja tarjoavien tahojen omien kotisivujen kautta. Kurssijärjestäjille voi myös soittaa tai lähettää sähköpostia ja kertoa halukkuudestaan osallistua valmennuskurssille. Opiskelija voi joko osallistua kurssille tai tilata järjestäjältä itseopiskelupaketin, joita on usein tarjolla. Esitteen tilaaminen on hyvä tapa tutustua eri valmennusvaihtoehtoihin, ja voit myös helposti vertailla vaihtoehtoja täällä Valmennuskurssille.fi:ssä.

Valmennuskurssien hinnat

Kurssit ja itseopiskelupaketit ovat maksullisia. Hinnat vaihtelevat suuresti, mutta usein eri järjestäjien kurssihintoihin vaikuttavat kurssin pituus ja intensiivisyys. Itseopiskelupaketti on usein huomattavsti kurssia edullisempi. Itseopiskelu tapahtuu usein etäopiskeluna tai verkkokurssina.

Hintahaarukka on laaja ja valmennuskurssien hinnat vaihtelevat muutamasta sadasta eurosta jopa viiteen tuhanteen euroon. Valmennuskurssin voi usein maksaa erissä. Valmennuskurssien järjestäjät saattavat tarjota myös erilaisia alennuksia, joihin kannattaa tutustua. Esimerkiksi kaveri-alennus on ollut yleisesti käytössä.

Takuu valmennuskursseista

Osa valmennuskurssien järjestäjistä tarjoaa kursseilleen takuuta. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kurssin voi keskeyttää tietyn ajan kuluessa, saaden kuitenkin rahansa takaisin. Joillakin valmennuskursseilla on myös käytäntö, että mikäli valmennuskurssin käynyt opiskelija ei pääse kurssin jälkeen pyrkimäänsä oppilaitokseen sisään, saa hän uuden valmennuskurssin edullisemmin tai jopa vain opiskelumateriaalin hinnalla. Takuuvaihtoehtoja on erilaisia ja jotkin valmennuskurssien järjestäjät eivät tarjoa niitä ollenkaan.


Lue lisää:

Valmennuskurssijärjestäjät


Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.